Mopoautosta osoiteltiin kuulapistoolilla Seinäjoella – tapaus johti poliisioperaatioon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Seinäjoella nähtiin keskiviikkona päivällä poliisioperaatioon johtanut tilanne. Seinäjoen ammattiopiston edustalle pysäytetystä mopoautosta osoiteltiin sivullisia aidon näköisellä aseella. Asiasta tiedotti Pohjanmaan poliisilaitos.

Poliisi sai hieman ennen kello kahta hälytyksen, jonka mukaan Sedun Suupohjantien läheisyydessä liikkui mahdollisesti ihminen aseen kanssa. Paikalle lähetettiin useita poliisin yksiköitä. Paikan päällä kävi ilmi, että ihmisiä oli osoiteltu kuulapistoolilla mopoautosta käsin.

Poliisi tarkisti oppilaitoksen sisätilat ja totesi ne turvallisiksi. Epäilty on poliisin hallussa. Tekovälineenä käytetty kuula-ase takavarikoitiin.

Tapausta tutkitaan laittomana uhkauksena. Poliisi muistuttaa, että ampuma-aseen tai sellaiselta näyttävän esineen esittely julkisella paikalla aiheuttaa todennäköisesti mittavan poliisioperaation.