Lahti sai oman robottibussin – autoilijoille tärkeä muistutus

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen Lahti on yksi 20 Euroopan kaupungista, jossa aloitettiin robottibussin liikennöinti. Robottibussi liikennöi arkisin maanantaista perjantaihin. Vuorot lähtevät Laaksokadun Wanha Herra -pysäkiltä tasatunnein.

Matkustajille ilmainen robottibussi aloitti liikennöinnin perjantaina 8. syyskuuta. Autonomisesti liikkuvan bussin kyytiin mahtuu kerralla kuusi matkustajaa ja mukana kulkee myös turvakuljettaja. Matkustajat voivat kokeilla robottibussia kuuden kuukauden ajan. Bussi kulkee reitillä Laaksokatu – Vapaudenkatu – Kauppakatu – Hämeenkatu – Rauhankatu – Kirkkokatu – Kauppakatu – Vapaudenkatu – Laaksokatu.

Autoilijoiden kannattaa pitää maksimissaan 20 kilometriä tunnissa liikkuvaan robottibussiin reilu turvaväli. Robottibussi pysähtyy esteen havaitessaan nopeasti. Lahden robottibussipilotti on osa Euroopan Unionin Horizon 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta rahoitettua SHOW-hanketta. Hankkeessa 70 yhteistyökumppania 13 EU-maasta edistävät jaetun, verkostoituneen ja sähköistetyn automaation käyttöönottoa kaupunkiliikenteessä.

LSL