Erikoinen näky riistakameraan: ”Täysikuu paljasti yksisarvisen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen luonnonpuston riistakameroiden videoita läpi käynyt joutui taannoin hieraisemaan silmiään. Kamera oli räpsinyt kuvia eläimestä, joka näyttä hämmentävän paljon tarinoiden ja legendojen yksisarvisilta.

– Täysikuu tuo luonnonpuiston yksisarviset esille, Petrified Forestin luonnonpuiston Instagram-tilillä kirjoitettiin.

Luonnonpuiston julkaisussa todettiin, ettei kyseessä todellisuudessa ollut yksisarvinen. Kameran edessä oli sen sijaan hiippaillut nuori hirvi, jonka sarvista osa oli pudonnut ennen aikojaan. Nuorille hirville kasvavat eräänlaiset harjoitussarvet, jotka putoavat pois ja tilalle kasvavat uudet sarvet.

– Sarvet putoavat yleensä myöhäistalvella tai varhain keväällä. Ne voivat kuitenkin pudota jo aiemmin tappelun, aliravitsemuksen tai testosteroniin vaikuttavien sairausten tai vammojen seurauksena, luonnonpuistosta kerrottiin.