Hengenvaarallisesti lihava -realitysarja saa jatkoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on kuvattu 12 vuoden ajan televisiosarjaa sairaalloisen lihavista ihmisistä, jotka yrittävät laihduttaa tohtori Younan Nowzaradanin avulla. Useimmat ohjelmaan osallistuvista painavat yli 300 kiloa, eivätkä pääse liikkumaan kunnolla. Ylipainoisia riittää niin paljon, että jälleen on alkamassa sarjasta uusi tuotantokausi.

Realitysarja dokumentoi seitsemän sairaalloisen lihavan kokemuksia, kun he haaveilevat tavallisesta elämästä normaalipainoisena. Huomattava ylipaino on vakava terveysriski, mikä altistaa kehoa useille eri sairauksille ja ennenaikaiselle kuolemalle. Jokainen jakso seuraa yhden ihmisen painoon liittyviä kamppailuja.

Yleensä ihmisten huomattava ylipaino johtuu mielenterveysongelmien aiheuttamasta ruokariippuvuudesta. Uudella tuotantokaudella on muun muassa mukana mies, joka on ollut vuoteen omana seitsemän vuotta. Hänellä ei ole muuta sisältöä elämässään kuin ruoka. Sitä sitten ahmitaankin kaksin käsin koko valveillaoloaika. Suomen esitysajoista ei ole vielä tietoa.