Suomi vahvasti esillä Simpsoneissa – kalsarikännit mainittu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Animaatiosarja Simpsoneiden tuore jakso saattaa yllättää suomalaiset katsojat. Yhdysvalloissa käynnissä olevan 35. kauden 11. jakso sisältää runsaasti viittauksia Suomeen, ja suomalaiset myös näyttelevät keskeistä osaa jakson juonessa. Frinkenstein’s Monster -nimisessä jaksossa Homer aloittaa työt Kevät kenttä -nimisessä ydinvoimalassa.

Nimi saattaa kuulostaa tutulta, sillä kyseessä on kieliopillisesti hieman vääräoppinen suomennos Simpsoneiden kotikaupungin Springfieldin nimestä. Ydinvoimalan nimi ja katolla liehuva Suomen lippu selittyvät sen johtajalla, suomalaisella Onni Korhosella. Jaksossa viitataan myös muun muassa Suomen maineeseen maailman onnellisimpana kansana.

Homer epäilee sen johtuvan suomalaisten asumisesta joulupukin lähellä. Ydinvoimalan johtaja Korhonen kuitenkin toteaa, että onnellisuus selittyy matalilla odotuksilla, sisulla ja kalsarikänneillä. Frinkenstein’s Monster -jakso esitettiin Yhdysvalloissa ensi kertaa 18. helmikuuta. Toistaiseksi tiedossa ei ole, milloin jakso nähdään Suomessa. Simpsoneiden 34. tuotantokausi alkoi Suomessa Disney+-palvelussa viime marraskuussa.