Tulivuori purkautuu Islannissa – Blue Lagoon evakuoitu

Matkailu · Terhi Piiroinen

Islannissa purkautuu tulivuori neljännen kerran kolmeen kuukauteen viime viikonloppuna. Purkaus on aiheutanut noin kolmen kilometrin pituisen halkeaman Reykjanesin niemimaalle, Stóra-Skógfellin ja Hagafellin vuorten väliin. Satoja ihmisiä on evakuoitu Blue Lagoonin kuumien lähteiden kylpylästä.

Blue Lagoon on yksi Islannin tärkeimmistä turistinähtävyyksistä. Viimeisin purkauspaikka on muutaman kilometrin päässä Grindavikista, eli ensimmäisen purkauksen aikana otsikoihin nousseesta, 3.800 asukkaan rannikkokaupungista. Alue sijaitsee noin 50 kilometriä lounaaseen Islannin pääkaupungista Reykjavikista.

Viimeisin purkaus on tähän mennessä tapahtuneista purkauksista kaikista voimakkain. Yhtään kuolemantapausta ei ole raportoitu vielä virallisesti, mutta yksi työntekijä julistettiin kadonneeksi hänen pudottuaan tulivuoren maahan avaamaan halkeamaan. Ensimmäinen purkaus oli 18. joulukuuta viime vuonna. Toinen 14. tammikuuta tänä vuonna. Kolmas purkaus alkoi 8. helmikuuta, mutta se kuitenkin sammui muutamassa tunnissa.