Ravintola myy luksusnugetteja – hinta 26 euroa kappale

New York Cityssa sijaitseva ravintola veloittaa 28 dollaria, eli 25,90 euroa yhdestä kananugetista. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa kananpala, vaan Michelin-tähdellä palkitun ravintoloitsija Simon Kimin luomus, jossa on kuuluisalla kaviaarilla päällystetty nugetti.

------

Kaviaari on Petrossian Royal Daurenkia, eli legendaarista ranskalaisvalmisteista sammen mätiä. Kulinaristien herkku sinetöi nugetin maun ihanan kalliilla hintalapulla. Nugetti on noussut viraali-ilmiöksi, ja kaikki mainetta ja mammonaa sosiaalisen median avulla halajat vierailevat ravintolassa nauttimassa suupalallisen samppanjalasillisen kera. Samppanja maksaa 48 per lasi, joten kyseessä on lähinnä elostelu- ja seurusteluherkku. Yhdellä nugetilla ei saa vastaa kylläiseksi.

– Se maistuu ylelliseltä McDonald’sin nuggetilta, kuvailee kolmekymppinen Simon Wool makuelämystä New York Postille.

– Loppujen lopuksi se on vain kanankimpale. Kaviaari on tietysti herkullista, mutta 28 dollaria kappaleelta on järjetöntä, chelsealainen Ella Kahan jatkaa.