Suomessa ennätysmäärä junamatkoja – matkustajamäärät kasvoivat

Matkailu · Tim Isokivi

Kotimaan kaukoliikenteen suosio on jatkanut kasvuaan, kertoo VR tiedotteessaan. Matkustajamäärät kasvoivat 3 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. VR:n mukaan matkoja tehtiin jopa ennätysmäärä.

Vuoden 2024 tammi-kesäkuussa tehtiin 7,4 miljoonaa junamatkaa. Kesäkuussa kasvua oli 4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kuukauden aikana matkoja tehtiin 1,4 miljoonaa.

VR:n mukaan pääradalla on tällä hetkellä muun muassa ratatöistä johtua nopeusrajoituksia, jotka aiheuttavat myöhästymisiä. Kaukoliikenteen täsmällisyys oli kesäkuussa 77 prosenttia viiden minuutin tarkkuudella mitattuna. Myöhästymisistä 49 prosenttia johtui rataan liittyvistä syistä, kuten nopeusrajoituksista tai vaihde- ja sähkövioista.

Myöhästymisistä 21 prosenttia aiheutui kesäkuussa VR:stä johtuvista syistä. Loppujen taustalla oli muita syitä, kuten ilkivalta.