Euroviisu-jännitys tiivistyy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Euroviisuedustajan paikasta kisataan parhaillaan Turun Caribiassa. Suomen viisufinaalin voittaja matkaa toukokuussa Ateenaan kansainväliseen finaaliin. Parhaillaan yleisö äänestää 12 kisaajasta kuusi esiintyjää Suomen finaaliin.

Uuteen käytäntöön päädyttiin, kun viime vuoden Euroviisuissa ”viihdealan ammattilaisraati” sisälsi kaikkea muuta kuin ammattilaisia, ja lopputulos oli sen mukainen.

Yksi kisan ennakkosuosikeista on Annika Eklund kappaleellaan Shanghain valot, josta on muodostunut jo pienimuotoinen radiohitti. Safe Six puolestaan luottaa laulutaidon sijaan lavakarismaan, jota ainakaan keulahahmo Gary Rewellillä ei ole.

Turkulainen heavy-yhtye Kilpi lienee Lordin kanssa rock-yleisön suosikkivalinta. Kilven kappale onkin toimiva paketti, mutta Euroviisuihin turhan mollivoittoinen. Tyttötrio Jane kisasi kappaleellaan V.I.P.

Marita Taavitsainen Enkeli itkee on kaunis slovari, mutta ei ehkä ihan viisutavaraa. Katariina Hänninen oli vaihtanut laulukielen englanniksi. Johanna Pakosen kilpailukappale oli myös sovitettu finaaliin uudelleen. Nyt Kerta viimeinen oli saanut rutkasti lisää discoenergiaa.

Ville Pusan ja Christa Renwall kilpailevat tylsällä perusraidalla, joka tuskin pääsee toiselle kierrokselle. Kaukana tylsyydestä oli heavyjyrä Lordi, jonka puolesta on kampanjoitu televisiossa saakka. Lordi tarjoaisi ainakin kaivattua energistä vaihtelua Ateenaan.

Jennien kappale Take Me Higher tulvi positiivista energiaa ja Tomi Metsäkedon Eternamente Maria lähenteli itkuvirttä.

Suorassa televisiolähetyksessä kotikatsomoihin kuultavassa äänessä olisi ollut korjaamisen varaa, sillä laulajien äänet hautautuivat yleisön, bändin ja taustamusiikin alle. Myös yleisön tekstiviestiterveiset taisivat olla etukäteen kirjoitettuja, vaikka niistä rahastettiin katsojia vielä lähetyksen aikana.

Varsinaiset Euroviisut kisataan Ateenassa, Kreikassa, kaksipäiväisenä kilpailuna. Semifinaali kisataan torstaina 18. toukokuuta ja finaali lauantaina 20. toukokuuta.