Planeetta 51

Elokuvat · Stara.fi

Talven hittianimaatioksi jo etukäteen veikattu Planeetta 51 on varsin nimekkään ja menestyksekkään tuotantotiimin aikaansaannos. Se on samalla myös malliesimerkki siitä että hyvät ideat loppuvat aikanaan myös maineikkailta käsikirjoittajilta.

Elokuva sijoittuu planeetalle, jonka rauhaisaa elämänmenoa maasta lähetetty avaruusalus ja astronautti Chuck saapuvat häiritsemään. Yksinään planeetalle laskeutunut maalainen on paikallisten mielestä avaruusolio, ja tästä syystä sotavoimat tekevät kaikkensa hänen vangitsemisekseen ja hänen aivojensa saamiseksi. Maahan palaaminen on vaakalaudalla, kun vihreät oliot jahtaavat Chuckia kaikin keinoin ympäri planeettaa.

Elokuva on potentiaalisen hauskasta alkuasetelmastaan huolimatta lähinnä haukotuttavan tylsä elokuva, sillä sen loppuunkuluneet ja ilmiselvät vitsit eivät onnistu naurattamaan mitään ikäryhmää. Hyvien ideoiden puutetta on paikattu pissa-kakka-kaatuilu -huumorilla, kun käsikirjoitus menee siitä missä aita on matalin. Kokonaisuutta ei lainkaan auta Wall-E -elokuvasta lainattu sidekick-robotti. Yhteen sanaan kiteytettynä elokuvaa voidaan kuvailla kierrätyshuumoriksi. Suomenkielinen toteutus ei sekään ole kaksinen, mutta heikosta käsikirjoituksesta on toki vaikea ammentaa hyvää suomenkielistä dialogia.

Genre: animaatio / seikkailukomediaOhjaus: Jorge BlancoPääosissa (suom ääninä): Jaakko Saariluoma, Elli (Haloo Helsinki), Jasper Pääkkönen, Petteri Summanen, Reino Nordin, Simo FrangénEnsi-ilta: 1.1.2010Kesto: 1:34

Pisteet 2/5