Massive Attack julkaisee uutta – ei lainkaan singlejä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu Massive Attack -yhtye julkaisee 6. helmikuuta 2010 uutta materiaalia, kun kauppoihin päätyy yhtyeen uusi Heligoland-albumi. Levyn ensimmäisenä kappaleena on nyt julkaistu biisi nimeltä Paradise Circus. Kyse ei ole kuitenkaan tavallisesta ensimmäisestä singlelohkaisusta, koska yhtye ei tule julkaisemaan levyltä lainkaan varsinaisia singlejä.

Paradise Circus -kappaleen vierailevana laulusolistina on amerikkalainen Hope Sandoval. Lisäksi albumin laulusolisteina vierailevat muiden muassa Damon Albarn, Martina Topley-Bird, Guy Garvey jaTunde Adebimpe. Yhtyeen kanssa työskennellyt Horace Andy palaa Massive Attackin perustajajäsenien Robert Del Najan ja Grant Marshallin rinnalle.

Lauluosuuksiensa lisäksi Damon Albarn soittaa bassoa kappaleessa Flat Of The Blade ja koskettimia kappaleessa Splitting The Atom. Portsiheadin Adrian Utley puolestaan soittaa kitaraa biisissä Saturday Come Slow. Muutamilla biiseillä kuullaan lisäksi Massive Attackin ja DFA’n Tim Goldsworthyn yhteistyön tuloksia. Albumin kansi on Robert Del Najan kädenjälkeä.

Kolmen viiden vuoden aikana Robert Del Naja on sekä säveltänyt että tuottanut musiikkia lukuisiin elokuviin ja dokumentteihin ja voittanut parhaan kappaleen David Di Donatello -palkinnon. Tänä vuonna Massive Attack voitti Outstanding Contribution to British Music –palkinnon Ivor Novello Awardseissa.