Potter-teinitähti vuosikymmenen tuotteliain naisnäyttelijä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-elokuvia markkinoidaan usein katsojille tunnettujen näyttelijöiden nimillä. Hieman huonommatkin elokuvat voivat nimittäin saada hyvin katsojia, kunhan pääosissa nähdään vetovoimaisia nimiä. On siis luonnollista, että elokuvastudiot seuraavat asiaa tarkasti, ja laskevat kuinka paljon kuhunkin tähteen sijoitettu dollari tuottaa lippukassaan.

Nyt Yhdysvalloissa on julkistettu Guinnessin ennätystenkirjan tuore listaus vuosikymmenen tuottavimmista näyttelijöistä. Listan kärki olikin todellinen yllätys, sillä listaykkösenä on 19-vuotias brittiläinen teinitähti Emma Watson. Hänet tunnetaan menestyksekkäiden Harry Potter -elokuvien Hermione Grangerin roolista. Hän on tuottanut kassoihin maailmanlaajuisesti yhteensä 5,4 miljardia dollaria, Hollywood Reporter kertoo.

Watsonin summa tulee vielä nousemaan huomattavasti, kun loputkin Harry Potter -elokuvat saavat lähivuosina ensi-iltansa. Toiseksi tuotteliaimman elokuvatähden paikan listalla vei toinen Harry Potter -tähti Dame Maggie Smith, joka on tosin nähty myös muissa elokuvissa.