Fingerpori-piirtäjää on uhkailtu: ”Paikkani on viimeisellä tuomiolla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuositun Fingerpori-sarjakuvan taustalta löytyvä kirjailija Pertti Jarla on kertonut saaneensa sarjakuviensa rohkeiden vitsien johdosta myös uhkaavaa lukijapalautetta. Syynä on useimmiten ollut vitsailu hengellisistä aiheista.

– Kerrankin avasin väsyneenä sähköpostini ja sinne oli tullut viesti, jonka mukaan paikkani on viimeisellä tuomiolla. Ei se kovin kivalta tuntunut. Sarjakuvistani suuttuneet ovat hyvin pieni osa lukijakunnasta, mutta he tuppaavat olemaan sitäkin äänekkäämpiä, Jarla kertoi MTV3 Viihdeuutisille.

Pertti Jarla ei kuitenkaan ottanut kritiikkiä kovin vakavasti, sillä hän on nyt julkaissut kokonaisiin hengellisiin aiheisiin liittyvän kirjan Fingerpori: Heräämisopas. Kirjan virallinen julkaisupäivä oli eilen torstaina. Kirjailija totesi kuitenkin olleensa hienotunteinen uskonasioita käsitellessään. Lisäksi hän vihjasi voivansa mahdollisesti joskus piirtää myös Muhammadin, jonka pilapiirrokset ovat aiheuttaneet viime vuosina kuohuntaa muslimimaissa.