Alibin päätoimittajalle takaisku: Syyttäjä lopetti Johanna Tukiaisen blogikirjoitusten esitutkinnan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kuinka Alibi-rikoslehden päätoimittaja Mika Lahtonen kertoi toimittamassaan lehdessä ja omalla nimellään tehneensä rikosilmoituksia kohujulkkis Johanna Tukiaisen blogikirjoituksista ja niihin liittyvästä muusta nettikirjoitteluista. Tukiainen oli esittänyt blogissaan väittämiä hänen ja päätoimittajan välisestä läheisestä kanssakäymisestä helsinkiläisessä hotellissa.

Seuraavana päivänä Mika Lahtonen kiisti Tukiaisen väitteet ja ilmoitti tehneensä Tukiaisen blogista ja muista asiaan liittyvästä nettikirjoitteluista useita rikosilmoituksia kunnianloukkauksesta. Nyt päätoimittajan vaatimukset ovat kuitenkin saaneet merkittävän takaiskun, kun syyttäjä on päättänyt lopettaa tapauksen esitutkinnan. Syyttäjän mukaan esitutkintaa ei ole tarpeellista jatkaa.

– Tutkinnan jatkamisesta aiheutuvat kustannukset ovat selvässä epäsuhteessa tutkittavana olevan asian laatuun ja siitä mahdollisesti odotettavaan seuraukseen. Asiassa jouduttaisiin tekemään lukuisia viranomaistiedusteluja ja useita kuulusteluja. Asiassa seuraava rangaistus olisi todennäköisesti sakkoa. Yksityinen tai yleinen tärkeä etu ei vaadi asiassa esitutkinnan suorittamista, kihlakunnansyyttäjä Janne Pitkävirta toteaa päätöksessään Alibi-lehden mukaan.

Samassa asiakokonaisuudessa päätoimittaja Mika Lahtonen vaati viihdelehti Starasta tämän artikkelin poistamista väittäen sen täyttävän kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Poistopyynnön toteuttamiseen ei ollut toimituksen mielestä perusteita.