R.I.P. Loletta Holloway: ”Maailman lainatuin vokalisti on poissa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään musiikkimaailmaa kohdanneesta suru-uutisesta, kun maailmanhistorian todennäköisesti lainatuin vokalisti menehtyi 64-vuotiaana. Tämä disco-, house- ja garagemusiikin kiistaton legenda oli Loletta Holloway.

Vuosina 1973 – 1980 soolourallaan kuusi albumia julkaissut Loletta Holloway teki varsinaisen läpimurtonsa uransa loppupuolella vuonna 1980 julkaistulla Love Sensation -kappaleellaan. Nimensä mukaisesti kappaleesta tuli valtava hitti, ja se oli vasta menestyksen alku. Kappale julkaistiin uudelleen vuonna 2006, mutta suosituimpia ovat olleet siitä peräisin olevat samplet muissa biiseissä.

Love Sensation -kappaleen vokaaliosuudet ovat nimittäin maailman lainatuimpien joukossa, sillä kappaleen lauluosuuksia on kuultu ja kuullaan edelleen sadoissa kappaleissa, joiden joukkoon mahtuu runsaasti myös ykköshittejä. Tunnetuin niistä lienee vuonna 1989 julkaistu Black Box -yhtyeen Ride On Time -houseklassikko.

Myös muiden muassa näyttelijänä paremmin tunnetun Mark Wahlbergin vuonna 1991 Funky Bunch -yhtyeensä kanssa julkaisema Good Vibrations -ykköshitti perustuu samoihin vokaaleihin. Hollowayn laulua kuullaan myös Samantha Foxin kappaleessa I Wanna Have Some Fun, Mixmasterin houseklassikossa Grand Piano, Mobyn kappaleessa Move, Cappellan houseklassikossa Take Me Away ja Chase & Statusin hitissä Take Me Away sekä monissa muissa tunnetuissa hiteissä.

Hollowayn äärimmäisen karismaattinen lauluääni teki hänestä housemusiikin historian merkittävimmän yksittäisen vokalistin, sillä hänen lauluaan kuullaan usein yhä tänäkin päivänä julkaistavissa uusissa kappaleissa.