Tutkimus: Köyhyys johtuu köyhän omasta laiskuudesta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina köyhien ja rikkaiden määrissä on ollut selvää kasvua ympäri maailmaa, kun tuloerot kasvavat jopa huolestuttavaa vauhtia. Samalla on ryhdytty tutkimaan sitä miksi jotkut ovat köyhiä tai rikkaita. Tulos ei ollut kovinkaan suuri yllätys.

Sosiaalisia asenteita selvittäneen tuoreen British Social Attitudes -brittitutkimuksen mukaan 54 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että sosiaalituki ja työttömyyskorvaukset ovat liian suuria. Samalla selvisi myös, että brittien mielestä köyhyys on köyhän oma vika, ja että siitä saadaan syyttää vain omaa laiskuutta. Peräti 63 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että työtä vieroksuvat vanhemmat ovat itse syyllisiä köyhyyteensä.

Asenteet ovat muuttuneet muutamassa vuodessa merkittävästi samaan aikaan kun taantuma vaikuttaa yhä enemmän brittien arkeen, BBC Radio 4 uutisoi. Samaan aikaan britit ovat alkaneet epäillä ilmastonmuutoksen todenperäisyyttä, vaikka luonnonmullistukset ovat yleistyneet viime vuosina selvästi. 37 prosenttia oli sitä mieltä, että ilmastonmuutoksen vaikutuksia on liioiteltu. Homoliittojen vastustus on vähentynyt selvästi. Vuonna 2000 niitä vastusti 46 prosenttia, mutta nyt enää 29 prosenttia.