Mitä miljardöörit haluavat joululahjaksi? Uskomaton toivelista

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailman ökyrikkaat eivät kainostele hankinnoissaan, sillä miljardöörien omistuksesta löytyy usein esimerkiksi toinen toistaan hienompia yksityisiä huvijahteja. Äskettäin Britannian rikkain nainen rakennutti itselleen 120 miljoonan euron luksusjahdin.

Nyt miljardööreille suunnattu Robb Report -lehti on listannut ökyrikkaiden suosituimpia joululahjoja. Luksuslehti nimesi 21 suosituinta lahjatoivetta tänä jouluna. Rahassa kylpevien ykköseksi joululahjalistalla nousi Boeing 787 Dreamliner -yksityiskone, joka maksaa noin 170 miljoonaa puntaa.

Toisena lahjalistalla on Vitruvius-niminen huvijahti, jonka arvo on 85 miljoonaa puntaa. Myös luksuskohteissa sijaitsevat lukaalit ovat miljardöörien suosiossa toivelistalla. Kolmantena on nimittäin 20 miljoonan punnan arvoinen kartano Malibussa. Monet toivovat myös takapihalleen seitsemän miljoonan punnan arvoista akvaariota.

Muita miljardöörien toivelahjoja ovat muun muuassa VIP-matka Lontoon Olympialaisiin, Bentley-autot, yksityinen golfturnaus Fiji-saarella, Louis Vuittonin ökykellot, harvinainen keräilysarja Shvres-vaaseja, Steinway Lyngdorf -kotiteatterijärjestelmä, poolohevonen sekä arkkitehdin suunnittelema moderni keittiö. Jotkut toivovat myös lahjaksi Skotlannin toiseksi kalleinta viskiä, joka maksaa 130 000 puntaa.