Tsunami vei tytön 2004 – löysi vanhempansa 7 vuoden jälkeen

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Intian valtameren alueella menehtyi 26. joulukuuta 2004 yli 200.000 ihmistä maanjäristyksen aiheuttaman tsunamin takia. Tuhansia ihmisiä on vielä kadonneena katastrofin jäljiltä. Nyt eräs tsunamissa kadonnut tyttö on löytänyt vanhempansa seitsemän vuoden jälkeen.

Wati-niminen tyttö huuhtoihin aaltojen mukaan kahdeksanvuotiaana. Tytön Yusniar-äiti piti kiinni kolmesta lapsestaan, kun tsunami iskeytyi Sumatran saarelle. Aaltojen kuohuissa äiti kuitenkin menetti otteensa tyttäreensä ja tämä katosi aaltoihin.

Antara-lehden mukaan tytön vanhemmat yrittivät etsiä kadonnutta lastaan katastrofin jälkeen, mutta tuloksetta. Vanhemmat luopuivat toivosta ja uskoivat lapsensa menehtyneen. Nyt 15-vuotias Wati-tyttö on kuitenkin löytänyt vanhempansa seitsemän vuoden jälkeen ja hänen selviytymistarinansa ihmetyttää maailmalla.

Tyttö löytyi, kun tämän isoisän ystävä oli ottanut mukaan kyläreissulle erään kodittoman teinin. Isoisä uskoi tämän olevan hänen kadonnut lapsenlapsensa, sillä tytöllä ei ollut mitään muistikuvaa perheestään. Lopulta Watin vanhemmat tunnistivat lapsen omakseen syntymämerkin ja teinitytön olkapäässä olevan arven avulla.