Sean Connery kieltäytyi Taru Sormusten Herrasta -roolista – tässä syy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veteraaninäyttelijä Sean Connery tunnetaan monista elokuvista, mutta James Bondin roolit ovat ensimmäisenä ihmisten mielessä. Eläkkeelle vuonna 2003 jäänyt 82-vuotias supertähti on ollut viime vuosina julkisuudessa vain harvoin.

Taru Sormusten Herrasta -kirjoihin perustuvassa elokuvasarjassa Gandalf-velhon roolissa nähtiin Ian McKellen. Alun perin elokuvien tekijät halusivat kuitenkin rooliin toisen legendaarisen brittinäyttelijän, Sean Conneryn. BusinessStandar.com -verkkosivuston mukaan näyttelijälle tarjottiin isoa palkkiota ja osaa elokuvan tuotoista, mutta Connery ei suostunut rooliin.

– En ymmärtänyt sitä. Luin kirjan, luin käsikirjoituksen. Näin elokuvan. En edelleenkään ymmärtänyt sitä. Ian McKellen oli mielestäni mahtava roolissa, Sean Connery tunnusti lehdelle.

Vaikka elokuvasarja osoittautui kassamenestykseksi, pidettiin projektia vielä valmistusvaiheessa varsin riskialttiina. Elokuvayhtiö pelkäsi elokuvien menestyvän huonosti, sillä ohjaaja Peter Jackson oli tuohon aikaan vielä varsin tuntematon nimi, eikä sarjan näyttelijäkaartissa ollut isoja Hollywood-tähtiä.

– Jopa Sean Conneryn kaltainen veteraanitähti voi tehdä niin ison virheen, että häneltä menee ohi paljon rahaa tuottanut elokuvarooli. Tuottajat yrittivät tehdä kaikkensa saadakseen Sean Conneryn rooliin, Celebritynetworth.com -sivuston kirjoittaja Brian Warner kertoo.

Pari vuotta sitten Connery suunnitteli jättävänsä poikansa perinnöttämäksi. Erittäin köyhissä oloissa itse varttunut supertähti ei halunnut, että hänen jälkikasvunsa saisi elää vain upporikkaan isän siivellä. Conneryn entinen vaimo Diane Cilento on kertonut näyttelijän ilmoittaneen Jason-pojalleen, ettei hän tule perimään lanttiakaan yli 100 miljoonan euron jättiomaisuudesta. Diane Cilento oli Conneryn kanssa naimisissa 11 vuoden ajan. Avioliitto päättyi eroon vuonna 1973.