Maailman parhaat bilekaupungit listattiin – tässä Top 10

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Hotellivaraussivusto Hotels.comin teettämän kyselyn mukaan maailman paras ilta- ja yöelämä löytyy New Yorkista, jossa on loputtomasti ravintoloita, baareja ja klubeja viihdyttämään matkailijaa ympäri vuorokauden. Kyselyyn vastasi yhteensä 27.000 matkailijaa ympäri maailmaa.

”What happens in Vegas stays in Vegas” -sanonnasta tunnettu Las Vegas keräsi toiseksi eniten ääniä. Kolmantena bilekaupunkien listalta löytyy Lontoo, jonka vilkkaasta yöelämästä löytyy vuoden ympäri lukuisia paikkoja, jonne suunnata menojalan vipattaessa.

– New York ja Las Vegas tarjoavat takuuvarmasti upeita elämyksiä. Euroopan kaupunkien valttina on monipuolisuus, joka tekee niistä kiinnostavia matkailijoille ympäri maailmaa, sanoo Alison Couper Hotels.comilta.

Vaikka kyselyn kärkikaksikko löytyy Yhdysvalloista, parhaista bilekaupungeista kuusi kymmenestä sijaitsee Euroopassa; Lontoo, Pariisi, Barcelona, Berliini, Amsterdam ja Madrid. TOP 10 -listalle mukaan mahtuivat lisäksi myös Los Angeles ja Bangkok.

– Euroopan yöelämä tarjoaa vierailijalle hyvin monenlaisia kokemuksia. Se voi tarkoittaa pitkää iltaa tanssien jossakin Berliinin kuuluisista klubeista, rentoutumista Amsterdamin kelluvilla ravintolalaivoilla tai tutustumista kaupungin coffee shop -kulttuuriin.

Maailman bilekaupungit Top 10:

1. New York2. Las Vegas3. Lontoo4. Pariisi5. Barcelona6. Berliini7. Amsterdam8. Madrid9. Los Angeles10. Bangkok