Muppetit löysivät uuden kodin – kuuluvat nyt Yhdysvalloille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muppetit muistetaan omasta televisiosarjastaan, jota tähditti Kermit-sammakon ja Miss Piggyn lisäksi suuri joukko kaiken karvaisia hahmoja. Moni näistä hahmoista on noussut supersuosioon, ja nyt alkuperäiset nuket ovat saaneet uuden kunniakodin.

The Muppet Show’n luoja Jim Hensonin tytär lahjoitti nimittäin yli 20 muppettia Yhdysvaltojen kansallismuseolle. Syyksi nainen kertoi sen, että hänen mielestään muppetit ansaitsivat paremman esillepanon, koska tähän mennessä niitä on säilytetty pahvilaatikoissa.

Samaisen museon hallussa on jo tätä nykyä alkuperäinen Kermit-sammakko, joten iloinen joukko pääsee päähahmonsa luokse. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Hensonin perhe lahjoittaa karvaisia nukkeja pois. Myös Jim Hensonin leski lahjoitti aikoinaan muppetteja Smithsonian-instituutille.