Nolo moka: Yliopisto ”erotti” kaikki oppilaansa ja työntekijänsä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalaisessa Dresdenin teknillisessä yliopistossa koettiin epäilemättä laajamittaista paniikkia ja stressitason nousua viime sunnuntaina. Virheen vuoksi jokainen laitoksen oppilas sai sähköpostiviestin jossa ilmoitettiin, etteivät he enää opiskele kyseisessä yliopistossa.

– Et pääse enää kirjautumaan järjestelmään kahdentoista vuorokauden kuluttua. Tämä johtuu siitä, että et enää ole kirjoilla oppilaitoksessa tai työsopimuksesi on päättynyt, sähköpostiviestissä ilmoitettiin.

Ilmoitus aiheutti sähköpostivyöryn koulun henkilökunnalle panikoivien opiskelijoiden taholta. Spiegel Online -uutissivuston mukaan osa liitti ylioppilastutkintonsa todistukset mukaan vakuuttaakseen olevansa edelleen kirjoilla, osa taas luuli unohtaneensa maksaa lukukausimaksun tai reputtaneensa päättötentit.

Pian oppilaat kuitenkin ymmärsivät jokaisen oppilaan saaneen virheellisen viestin keskusteltuaan asiasta sosiaalisessa mediassa. Samainen sähköpostiviesti oli lähetetty myös jokaiselle oppilaitoksen työntekijälle.

– Dekaani toivoo ilmeisesti lyhyempiä jonoja ja kaviaaria kantiiniin, yksi oppilaista vitsaili.

– Tämä rohkean ja fiksun päätöksen myötä Dresdenin teknillinen yliopisto tulee olemaan todellinen eliittioppilaitos, toinen vääräleuka lisäsi.

Yliopiston tiedottaja Kim-Astrid Magister kertoi vahingon johtuneen koulun tietokoneiden ohjelmistoon liittyvästä inhimillisestä erehdyksestä. Kun virhe huomattiin, oppilaitos lähetti anteeksipyyntöviestin noin 48.000 ihmiselle.