Vladimir Putin muka kovempi kuin Chuck Norris? Sai yhdeksännen tason mustan vyön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolmatta kertaa Venäjän presidentin virasta nauttiva Vladimir Putin hallitsee maataan rautaisella otteella. Poliittisten saavutustensa lisäksi mies esittelee mielellään julkisuudessa vapaa-ajan saavutuksiaan, kuten hurjia kalasaaliitaan.

61-vuotiasta poliittista johtajaa on toisinaan verrattu leikkimielisesti James Bond -pahiksiin. Nyt vertaukset saavat tuulta purjeisiin, sillä BBC-uutissivuston mukaan Vladimir Putinin on saavuttanut korkeimman arvoasteen Taekwondo-kamppailulajin parissa.

Vladimir Putinille luovutettiin yhdeksännen arvoasteen musta vyö World Taekwondo Federation -säätiön puheenjohtajan Choue Cung-won toimesta. Presidentti sai palkinnon taannoisella vierailullaan Etelä-Koreassa. Saavutuksen myötä Putin on ylittänyt lajin arvoasteikossa muun muassa Chuck Norrisin, jolla on Taekwondossa ”vain” kahdeksannen tason musta vyö.

– En ole varma ansaitsenko tätä, Putin kommentoi nöyränä venäläiselle ITAR-TASS -uutistoimistolle.

Vladimir Putinilla on ennestään musta vyö myös judossa. Putin muistetaan esimerkiksi lukuisista eräseikkailuistaan. Hän esimerkiksi ampui vuonna 2008 television kuvausryhmää kohti rynnänneen siperiantiikerin nukutusnuolella.