Miehen ammatti paljastaa iskukeinot: ”Voitelee naiset pyörryksiin”

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Tavatessaan uuden ihmisen on helppo kartoittaa hänen persoonaansa ammatin kyselemisen kautta. Vaikka kysymys ”mitä teet työksesi?” saattaisi ärsyttää joitakin, ei kuitenkaan käy kiistäminen, etteikö ammatinvalinta kertoisi jotain olennaista henkilöstä ja hänen luonteestaan.

Tällainen keskustelu toimii hyvin esimerkiksi deittaillessa. Nainen voikin päätellä paljon miehen ammatista, sillä se vaikuttaa jopa treffikäytökseen ja hurmauselkeisiin. Jos laittaa riviin eri ammattien edustajia, bisnesmies on herroista todennäköisesti kaikkein röyhkein.

Työn sankarina ja yhteiskunnan taloustilannetta ylläpitävänä voimana itsensä näkevä liikemies uskoo ansaitsevansa mitalin panoksestaan. Deittaillessa tällainen uros laskelmoi käytöstään ja pohtii tekemisensä hyötyaspektia – jos naisen vie drinkille, tuleeko palkaksi suihinotto? Mies haluaa usein perinteisen vanhan ajan naisen, joka ei turhia kysele ja hoitaa asiat keittiön ja makuuhuoneen puolella kunnialla.

Toinen pelimiehen elkeet osaava kaksilahkeinen lienee kiinteistövälittäjä, jonka elämää ohjaa halu kiivetä ylöspäin sosiaalisilla tikkailla, Elite Daily kertoo. Tämä uros taitaa viininmaistelun ja ravintolaillalliset, hän osaa voidella ja kestitä kenet tahansa naisen pyörryksiin. Kyse ei ole kuitenkaan sitoutuvasta tyypistä, vaan enemmänkin hyvästä puhujasta, joka ottaa mielellään ilon irti deittailemastaan naisesta.

Lakimiehen tavatessa tietty vakavuus ja älykkyys paistavat kyseisestä miehestä. Tämä mies on hyvä keskustelemaan, joskaan hän ei käytä kaikkein liehittelevimpiä repliikkejä, vaan luottaa luontaiseen terävyyteensä. Hän panostaa daamiinsa ja osaa viedä tyylikkäälle klubille. Tällaisen miehen deitiltä vaaditaan kykyä nähdä asioiden molemmat puolet, sillä moniulotteinen ajattelu on hänelle arkipäivää työn takia.

Yrittäjät ovat miesjoukon mustia hevosia, sillä heidän olemuksensa voi alavalinnasta johtuen vaihdella paljon. Ihmisestä ei heti päällepäin välttämättä näy, onko hän yrittäjä vai ei. Kun juttusille pääsee, tämän asian huomaa nopeasti, sillä yrittäjä on energinen, innovatiivinen ja peloton johtajatyyppi. Tällä herralla on hyvät verkostot, ja hän saa deittinsä helposti sisään täyteenkin ravintolaan, koska tuntee omistajan. Yrittäjä on kuitenkin ensisijaisesti naimisissa työnsä kanssa, ja nainen saa tyytyä kakkosen asemaan.

Lääkäri- tai tutkijatyyppi lienee helppoa löytää miesten keskeltä. Nörttimäinen olemus tulee esille vähintään huumorintajussa, joka on todennäköisesti kuiva ja omituisen nokkelia huomioita täynnä. Tämä deittikumppani on lojaalein kaikista, sillä hänellä ei tulisi mieleenkään katsella kuin yhtä naista kerrallaan. Mikäli hän joskus unohtaa tulla treffeille, se johtuu siitä, että hän on unohtunut työpaikalle tärkeiden papereiden ääreen.

Taiteilijamies on omanlaisensa kaveri, oli sitten kyseessä maalari, musiikko tai näyttelijä. Hän on intohimoinen mies, joka rakastaa muusaansa. Tämä herra kiinnittää treffeillä huomiota naisen Spotify-kuuntelulistaan, suosittelee uusia bändejä ja tuomitsee Justin Timberlake -fanituksen. Yleensä tällä miestyypillä ei juuri ole rahaa millä mällätä, mutta hän on sitäkin mielukuvituksellisempi persoona – myös sängyssä.

Insinöörin tavatessaan nainen ehkä ymmärtää, miksi insinöörivitsit eivät välttämättä ole aivan tuulesta temmattuja. Tämä tyypit haluavat tehdä kaiken ohjekirjan mukaan, ja niinpä deiteillä tuskin tapahtuu mitään yllätyksellistä tai tavallisuudesta poikkeavaa. Mukavaa tosin on. Mies ei ole joukon sosiaalisin kaveri, vaan nautiskelee enemmän kotoisista leffailloista ja hyvästä ruoasta.

Opettaja on se tyyppi, jota kukaan ei kuunnellut kouluaikana, minkä takia hänen täytyy komentaa aikuisena luokkahuoneellista lapsia. Hän on herkkä, huomaavainen ja kyselee usein toisen tunteita ja tunnelmia. Pitkien kesälomien ansiosta tämä mies on erinomaista seuraa matkareissulle. Uros on luultavasti halukas opettamaan ja myös oppimaan uusia temppuja makuuhuoneessa.

Elokuvantekijän tai tuottajan deittaileminen kysyy naiselta kärsivällisyyttä, sillä kyse on kuitenkin viihdealan osaajasta, jolla menoja riittää. Suhteessa tulisi todennäköisesti olemaan psykologinen ulottuvuus, koska elokuvatekijä pyrkisi näkemään naisensa kuin elokuviensa hahmona. Miehen kanssa ei varmaankaan tulisi tylsää, sillä fantasiamaailma olisi koko ajan voimakkaasti läsnä. Tuottajan kanssa taas pääsisi VIP-tapahtumiin ja tähtien täyttämiin bileisiin. Naiseltaan tämä mies vaatii kauneutta ja viehättävyyttä, koska hänen elämänsä on täynnä edustustilaisuuksia.