Raju optinen harha videolla: VAROITUS! Sekoittaa näkökykysi hetkeksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

HUOM! Stara ei suosittele tätä videota katsottavaksi, mikäli sinulla on silminen kanssa jonkinlaisia ongelmia tai esimerkiksi taipumusta matkapahoinvointiin. Toimitus ei ota vastuuta videon katsomisesta tai sen seurauksista. Videota ei saa katsoa juuri ennen auton ajamista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kerroimme äskettäin optisesta harhasta, joka sai ihmissilmän värittämään mustavalkoisen kuvan värilliseksi. Verkosta vastaavia erikoisuuksia löytyy runsaasti, mutta vain melko harvoin eteen sattuu todella toimivia harhoja. Nyt vuorossa on toinen hämmentävä tapaus, jollaisia on tosin verkossa nähty aiemminkin.

Suomalaisella verkkovideolla nähdään nyt vuorostaan spiraali, jota testaajan tulee tuijottaa noin puolen minuutin ajan. Intensiivisen tuijottamisen jälkeen luvassa on melko absurdi olotila, jossa ihmisen näkökenttä muuttuu kokonaan aaltoilevaksi.