Kannabis jo liian mainstreamia – nyt poltetaan KAHVIA

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kannabis on ollut viime aikoina myönteisessä valossa, vaikka sen käyttämistä ei suositella alaikäisille – kuten ei suositella muitakaan päihteitä. Koska kannabis on joidenkin nuorten mielestä nykyisin jopa liian yleistä, ovat he aloittaneet kahvisätkien käärimisen.

Kofeiini on maailman eniten käytetty keskushermostoa ja aineenvaihduntaa kiihottava piriste. Kofeiiniin syntyy helposti riippuvuussuhde ja kofeiinin puutteesta voi seurata vahvoja vieroitusoireita. ABC-13 -uutiskanava kertoo nyt nuorten aloittaneen polttaa kofeiinipitoista kahvia sätkien muodossa, koska kannabis on liian yleisesti käytetty nautintoaine.

Nuoret hengittävät mielummin kofeiinihuuruja kuin joisivat kupillisen kahvia. Kahvin polttaminen ei yksinkertaisesti voi olla millään mittarilla mitattuna turvallista, sillä pelkästään piristymisen sivuoireena voi esiintyä pahoinvointia, oksentelua ja hallusinaatioita. Kofeiini luokitellaan samaan kastiin muun muassa morfiinin, kokaiinin, kiniinin ja nikotiinin kanssa.