4 merkkiä todellisesta menestyjästä – kääntää torjunnan voitokseen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhden ainoan periaatteen kannattaminen ei välttämättä ole ratkaisu joka asiaan. Kuitenkin eräs ajatus on osoittautunut toimivaksi monelle elämän varrella. Sillä pystyy ratkaisemaan monta konfliktitilannetta ja selviämään näennäisistä epäonnistumisista ja torjutuksi tulemisesta.

Kaikki riippuu Elite Dailyn mukaan näkökulmasta. Kun tulet torjutuksi, on tärkeää kääntää positiiviset aurinkoisen päivän lasit päälle ja katsella tilannetta mahdollisuutena johonkin uuteen. Jos suhde katkeaa, ihastus ei lämpeä iskuyritykselle, perhe ei hyväksy elämänvalintoja, työelämässä tulee muutoksia tai ystävä puukottaa selkään, jokaisessa kokemuksessa piilee jotain hyvää.

Suurimmissa lantakasoissa se timantti vain piilee niin sanotusti syvemmällä. Neljällä vinkillä pääsee vaikeasta tilanteesta eteenpäin, ja voi laittaa itsesäälin hyllylle.

1. Anna itsellesi aikaa olla järkyttynyt. Kun kaikki ei mene kuin Strömsössä tai jokin asia erityisesti yllättää, koemme negatiivisia tunteita. Viha, suru, järkytys, hämmennys, kateus ja katkeruus ovat kaikki mahdollisia vaihtoehtoja. On vaikeaa heti hyväksyä se suunta, minka asiat saavat. Tunteiden tukahduttaminen ei ole ratkaisu – ne on hyvä kokea sellaisenaan. Sekin on rakkautta itseä kohtaan.

2. Tarkastele tilannetta neutraalisti ja opi se, minkä voit. Ilman mitään syyttelyjä on hyvä miettiä, miksi vedin tämän kokemuksen puoleeni? Millaiset asiat elämässäni ovat vieneet tätä kohti? Kun asioita tarkastelee pitkällä aikajänteellä ja laajasti voi huomata, ettei monikaan asia tapahdu niin yllättäen kuin luulisi. Tekemämme valinnat ja ratkaisut vievät elämänpolkua tiettyyn suuntaan. Miten olemme valinneet – tämä on kysymys, johon kannattaisi lähteä etsimään vastausta.

3. Ajattele strategisesti. Mikäli löydät jotain toistuvia toimintatapoja, jotka eivät ehkä sittenkään vie sinua sinne, minne haluat – nyt on oikea aika miettiä niiden muuttamista. Ehkä olet aiemmin paennut ongelmia ja vältellyt vastuunottoa. Tai sitten olet yrittänyt liikaa. Mieti kaikki mahdolliset ratkaisuvaihtoehdot ja tee valinta. Sen jälkeen toimi kuten näet parhaaksi. Jos ihmissuhde on esimerkiksi katki, arvioi, voiko sitä pelastaa. Mikäli vastaus on kyllä, tee oma osuutesi asioissa – universumilla on tapana hoitaa loput.

4. Huolehdi itsestäsi. Tilanteessa, jossa ihminen pettyy omaan toimintaansa ja itseensä, tapahtuu helposti syyttelyä. Katsomme omaa peilikuvaamme ja mietimme, mitä hittoa tapahtui. Tosiasiassa olemme edelleen sama onnistuja, hyvä tyyppi ja arvokas lähimmäinen. Mitä vaikeampaa ihmisellä on, sitä enemmän hän tarvitsee rakkautta itseltään ja toisilta. Syyttely ei ole ratkaisu, vaan empatia ja rohkaisu. Ole oman itsesi paras ystävä, vaikka muu maailma miettisi mitä tahansa. Kun sinä uskot ja näet upeutesi, tämä ajatusmalli välittyy nonverbaalin viestinnän kautta muille.