12 merkkiä, joista tunnistat pyrkyrin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokainen on varmaan ainakin kerran elämässään törmännyt ihmiseen, joka vaikuttaa aluksi todella mukavalta, mutta osoittautuu myöhemmin toisenlaiseksi ihmiseksi. Hän on jopa yliampuvan ystävällinen ja avulias. Tällainen henkilö myötäilee kaikkea mitä sanot ja saattaa jopa muuttaa persoonaansa samanlaiseksi kanssasi – etenkin jos olet hänen silmissään korkeammassa asemassa.

Omaa etuaan tavoitteleville pyrkyreille on monia nimityksiä. Niitä voidaan kutsua lipeviksi perskärpäsiksi tai teennäisiksi hännystelijöiksi. Heidän pääasiallisin tavoitteensa on saavuttaa muilta ihmisiltä hyväksyntää ja nousta yhteiskunnan lahkojaossa taviksesta edes oman kylän pikkujulkkikseksi.

Yleensä tällaiset henkilöt osoittautuvat lopulta halpamaisiksi, manipuloiviksi, laskelmoiviksi, mahtaileviksi ja häpeilemättömiksi. Silti he keräävät ihmisiltä luottoa ja mainetta, vaikka heillä ei olekaan mitään todellisia taitoja.

Hänen ulkoinen habituksensa on kuin suoraan muotikatalogista, jokaista hiussuortuvaa myöten – ulkonäöllä peitetään muut vajavaisuudet. Heidän sosiaalisen median käyttäjäprofiilit ovat täynnä upeita seikkailuja ja hehkutusta erinäisistä ”parempien ihmisten” asioista. Jokainen keskustelu on hänelle mahdollisuus päästä hehkuttamaan itseään tai elämäänsä. Kokemuksilla leveillään ja tarinoita väritetään, Elite Daily tietää.

Heidän kanssaan on hankala olla ystävä, koska joko sopusointu muuttuu jatkuvaksi nokitteluksi paremmuudesta tai hän havittelee ystäviltään hyötymielessä ilmaisia drinkkejä tai aterioita. He hallitsevat minä-markkinoinnin jalon taidon ja lukevat itsensä automaattisesti sosiaalisten piirien eliittiin tai julkkisporukoihin. He haukkuvat muita pyrkyreitä ja leipovat itsestään pyhimyksiä.

Yksi piirre on näissä henkilöissä kuitenkin se kaikista ravostuttavin: He esittävät jatkuvasti keksineensä uusia trendejä ja ideoita sekä väittävät olevansa mukana maailmanmenon aallonharjalla kaikissa ilmiöissä. Todellisuudessa he vain matkivat muita. He matkivat muita kaikessa, ja esikuvina toimivat tunnetummat henkilöt ja vaikuttajat. Yleensä he yrittävät näyttää paremmilta kuin ovatkaan, mutta todellisuudessa heidän Audinsa on 15 vuotta vanha, kattohuoneisto on pieni kämppä kaupungin laidalla ja lomamatkat nukutaan yhden tähden hotelleissa.