Tässä se on! Työpöydälle mahtuva minikokoinen USB-älymikroaaltouuni

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman ensimmäinen mikroaaltouuni kehiteltiin jo vuonna 1946, mutta kuluttajien käytössä laitteet alkoivat yleistyä niiden hintojen laskettua 1970 ja 1980-luvuilla. Nykyään lähes jokaisesta taloudesta löytyy mikroaaltouuni. Mikroaaltouunit eivät ole kokeneet merkittäviä muutoksia vuosikymmenten aikana.

mikroaaltouuni31082014

Nyt Steve Gates -niminen mies on lanseeraamassa uudenlaista mikroaaltouunia, joka on suunnattu etenkin tietokoneiden parissa työskenteleville. Brainwave-mikroaaltouuni muistuttaa ulkoisesti enemmän tulostinta kuin ruoanlaittoon tarkoitettua laitetta.

Virtansa suoraan USB-portista saavan mikroaaltouunin varsinainen erikoisuus on mukana tuleva, RFID-tunnisteella varustettu haarukka. Behance-blogin mukaan käyttäjän tarvitsee vain pyyhkäistä ateriaansa haarukalla, ja se tunnistaa automaattisesti ruoan sekä sen vaatiman lämmitysajan.

Mikroaaltouunin mukana tuleva ohjelmisto mahdollistaa ruoan jäljellä olevan lämmitysajan tietokoneen näytöllä, joten käyttäjän ei tarvitse edes irrottaa katsettaan monitorista ruoan ollessa mikrossa. Kaiken lisäksi uunin voi kääntää pystyasentoon, jolloin se toimii myös ilmoitustauluna. Laite on vielä prototyyppivaiheessa, joten aika näyttää, minkälaisia erikoisominaisuuksia jo valmiiksi varsin hämmästyttävän kuuloinen nörttien pikku apuri tulee vielä saamaan.