Raju huijaus leviää: ”Lataa puhelin mikroaaltouunissa”

Digi · Stara.fi

Maailman suurin teknologiayhtiö Apple julkaisi äskettäin uuden puhelimensa, mutta samalla markkinoille tuli myös uusi käyttöjärjestelmä iOS8 yhtiön mobiililaitteisiin. Verkossa leviää parhaillaan raju pila, jota toivottavasti kukaan ei ole ottanut todesta. Todennäköisesti kuitenkin on.

Reddit
Reddit

Kyseessä on varsin aidon näköiseksi tehty uuden Wave-ominaisuuden esittely, jossa kerrotaan kuinka iOS8-käyttöjärjestelmän avulla iPhone-puhelimen voi jatkossa ladata langattomasti mikroaaltouunissa. Esittelyn mukaan puhelin asetetaan minuutiksi mikroon, jossa sen uusi ominaisuus lataa akkua synkronoimalla itsensä mikroaaltojen kanssa.

Jokaisella ihmisellä täytyy olla sen verran maalaisjärkeä, ettei laita kännykkäänsä mikroaaltouuniin. Todennäköisesti saamme parin viikon sisällä lukea tapauksista, joissa juuri niin on kuitenkin käynyt. Vakuutus tuskin korvaa mikroaaltouunissa kypsytettyä kännykkää. Applen julkaistessa iOS7-käyttäjärjestelmänsä verkossa levisi hieman vastaava esittely, jonka mukaan laitteesta tuli päivityksen myötä vedenpitävä.