Mies teki työhakemuksistaan raaputusarpoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oman alan töiden löytäminen on usein tuskallista puuhaa. Erityisesti luovien alojen piirissä töitä etsivän täytyy yrittää keksiä keinoja, joilla hän erottuisi kaikista kymmenistä muista samoja paikkoja havittelevista epätoivoisista hakijoista.

Iso-Britanniassa asuva Jamie Kyle alkoi etsimään täyspäiväistä työpaikkaa valmistuttuaan Camberwellin taideyliopistosta. 27-vuotias mies päätti keksiä keinon, jolla hän varmasti erottuisivat potentiaalisten työnantajien silmissä. Tavanomaisten kirjeiden sijaan Jamie lähetti työhakemuksensa itse tekeminään raaputusarpoina.

Arvat muistuttavat päällisin puolin kaupoissa myytäviä arpoja, mutta rahallisen voiton sijaan raaputuspinnan alta paljastuvat Jamien yhteystiedot. Aivan helpolla käyntikorttiarvat eivät syntyneet, sillä miehen täytyi kokeilla useita erilaisia materiaaleja saadakseen korteista täydellisiä.

Jamie lähetti arpoja noin 60 eri työpaikkaan, ja vaikka vaikka vakituista työpaikkaa ei ole toistaiseksi tullut, on palaute ollut ainakin positiivista. Miehen tempaus on myös noteerattu internetissä, ja Jamie kertoo Buzzfeed-sivustolle hänen Twitter-tilinsä ”räjähtäneen” viime aikoina.