Kiina yrittää miellyttää turisteja – remontoi 25 000 julkista vessaa!

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Kiina on ilmoittanut remontoivansa 25.000 julkista vessaa houkutellakseen maahan enemmän turisteja. Suuren ”vessanvallankumouksen” myötä julkisiin käymälöihin asennetaan jopa 33.000 uutta vessanpönttöä.

Kiinan laatima kolmen vuoden remonttisuunnitelma on saanut lempinimen vessavallankumous. People’s Daily Online -sivuston mukaan turistit ovat olleet tyytymättömiä muun muassa nähtävyyksien yhteydessä olevien julkisen vessojen kuntoon.

Karmeassa kunnossa olevien ränsistyneiden ja likaisten vessojen on uskottu jopa karkoittavan turisteja. Matkailijoita miellyttääkseen Kiina on viimein ryhtynyt toimeen. Jo lähitulevaisuudessa suosituimmissa turismikeskuksissa on uudet siistit yleisvessat turistien tarpeita varten.