Uskotko silmiäsi? Mies sytytti kynttilän savulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kynttilä koostuu sydänlangasta ja sen ympärille muodostetusta steariinista tai parafiinista. Kynttilän liekki syttyy, kun esimerkiksi tulitikku kuumentaa sydänlangassa olevaa vahaa höyryksi ja se reagoi ilmassa olevan hapen kanssa.

Kynttilät voi sammuttaa joko puhaltamalla tai erillisen kynttilänsammuttimen avulla. Aina kuitenkin suositellaan ennemmin liekin tukahduttamista kuin puhaltamista kuuman steariinin roiskumisen estämiseksi. Nyt videolla nähdään erikoinen kynttilän sytytystapa.

The LAD Bible Oz -sivusto on julkaissut Facebookiin videon, jolla näytetään kynttilän sammuttaminen tukahduttamalla. Sen jälkeen sydänlangasta nousee savua. Harva tietää, mutta savu mitä ilmeisemmin syttyy uudelleen palamaan, jos sille antaa tulta avuksi. Ainakin tällä videolla liekki valuu savua pitkin takaisin sydänlankaan kynttilän sytyttäen.

I had no idea you could do this… Provided by JukinVideo

Posted by The LAD Bible Oz on Tuesday, April 5, 2016