Uutuuskamera maksaa 47 995 dollaria – kuvan koko 2,4 gigatavua

Lux · Stara.fi

Maailman arvostetuimpiin lukeutuva kameravalmistaja Hasselblad on esitellyt kameran, josta ei laatua puutu. Hasselblad H6D-400C ottaa nimittäin valokuvia, joiden koko on hurjat 2,4 gigatavua. Yhden kuvan resoluutio on hurjat 23 200 x 17 400 pikseliä, joten ihan kännykällä kuvia ei kannata ryhtyä selaamaan.

Hasselblad H6D-400C ottaa yhteensä kuusi kuvaa, jotka se yhdistää ohjelmallisesti lopulliseksi valokuvaksi. Näin ikuistettuna 16-bittisiä TIFF-kuvia mahtuu kymmeneen gigatavuun vain neljä.

Kuvien yhdistäminen vaatii niin paljon tehoa, ettei kamera pysty siihen yksin. Kuvaaminen vaatii siksi kameraan yhdistetyn tietokoneen. Maaliskuussa myyntiin tulevan kameran hinta on Yhdysvalloissa 47.995 dollaria, eli sen hinta on tulleineen todennäköisesti Euroopassa kutakuinkin sama summa euroja.