Tulli takavarikoi 70 peippoa – löytyivät papiljottien sisältä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

New York Cityn tulliviranomaiset ovat takavarikoineet puolentoista vuoden aikana yhteensä 200 peippoa, jotka on piilotettu hiuspapiljottien sisälle. Viimeisimmässä takavarikkoerässä oli 70 elävää lintua.

Salakuljettajat ovat yrittäneet toistuvasti viedä Yhdysvaltoihin peippoja hiuspapiljottien sisälle piilotettuna. Etelä-Amerikan Guyanasta New Yorkiin matkustaneen henkilön matkatavaroista löydettiin yhteensä 70 peippoa. Linnut oli piilotettu tälläkin kertaa papiljottien sisälle.

Eläinten salakuljettaminen on vakavasti otettava rikos, sillä linnuilla voi olla vaarallisia sairauksia. Esimerkkinä tulli mainitsee vuonna 2015 puhjenneen lintuinfluenssan, jonka vuoksi Yhdysvaltojen siipikarjan tuottajat kokivat 850 miljoonan dollarin suuruiset vahingot.