Westboron kohukirkon ex-jäsenestä tuli fitness-malli

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Westboron baptistikirkko tunnetaan äärikonservatiivisista näkemyksistä, johon liittyy muun muassa homouden ja miltei kaiken muun seksuaalisuuden vastustaminen. Sen jäsenillä on tapana protestoida esimerkiksi sotilaiden hautajaisissa.

Lauren Drain liittyi Wesboron baptistikirkkoon isänsä mukana vuonna 2001. Hänet erotettiin 22-vuotiaana, sillä hän ei suostunut järjestettyyn avioliittoon ja kyseenalaisti muutenkin kirkon opit. Samalla nainen joutui jättämään perheensä taakseen.

– Olin 15-vuotias, aivopesty ja manipuloitu kuulumaan yhteen amerikan ja koko maailman vihatuimmista kirkoista. Kyllä, häpeän paljon tekojani aivopestynä teininä, Drain kirjoitti Instagramissa.

Kirkon jälkeen Drain aloitti elämänsä puhtaalta pöydeltä. Hoitajanakin vuosien ajan työskennellyt nainen on nykyään fitness-malli, jota seuraa Instagramissa 3,8 miljoonaa fania. Nainen kertoo Daily Star -lehdelle kuntoiluharrastuksen auttaneen häntä pakenemaan kirkon aiheuttamia traumoja.

Mallinuran ohella Drain työskentelee kulttien nuoria uhreja auttavassa The Safety Net Project -järjestössä avulla ja homofobian vastaisessa NOH8-kampanjassa. Hän on julkaissut myös kokemuksistaan kertovan kirjan.

 

https://www.instagram.com/p/BvKYhq1l4l6/

https://www.instagram.com/p/But9AQAldFT/

https://www.instagram.com/p/BsobKETlyfB/

https://www.instagram.com/p/Bq-dfs9FoOa/

https://www.instagram.com/p/BvNAnkGlbmm/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading