Vaakakapinan Jenny Lehtinen julkaisi kirjan: Lopeta laihdutus, aloita elämä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

YLE:n radiotoimittaja Jenny Lehtinen on puhunut kehopositiivisuuden puolesta vuodesta 2016 lähtien. Hän on pureutunut siihen, määritteleekö paino ihmisen arvon. Nyt ajatuksista ja kokemuksista on koottu kirja nimeltään Vaakakapina – Lopeta laihdutus, aloita elämä.

Liiallinen ylipaino on tutkitusti terveysriski ja se altistaa lukuisille sairauksille. Jenny Lahtinen on tutkinut, miksi ihmisiä arvioidaan heidän painonsa tai laihdutussaavutustensa mukaan. Vaakakapina-teos puhuu armollisen, hitaan ja pysyvän elämänmuutoksen puolesta. Hän käsittelee avoimesti ja rennosti vaikeitakin aiheita, kuten syömishäiriötä, mielenterveyttä, lihavuutta ja kauneusihanteita.

– Keho voi kuitenkin olla terve ja toimia erinomaisesti, vaikkei olisikaan mainosihanteiden mukainen. Silti laihtumista pidetään onnen takeena, hän määrittelee.

Jenny Lahtinen on luonut kolme ohjelmakokonaisuutta: Jenny ja Läskimyytinmurtajat, Vaakakapina ja Jenny+. Kirja jatkaa hänen missiotaan tehdä ylipainoisista hyväksyttävämpiä. Hän on voittanut kaksi Kultainen Venla -palkintoa.