Älä valmista nuudeleita näin – viraalivideolla kävi huonosti

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkko on pullollaan videoita, joissa näytetään miten helppoa ja hauskaa ruoanlaitto ja leipominen voi olla. Eniten jakoja sosiaalisessa mediassa saavat videot, joissa käytetään vain muutamaa raaka-ainetta, hyvin vähän aikaa ja vaivaa, mutta lopputuloksena saadaan jokin hyvin näyttävä ruoka.

How To Cook That -kanavaa ylläpitävä Ann Reardon laittaa verkossa leviämään lähteneet ruoanlaittovideot testiin. Nainen testaa muun muassa erilaista tapaa valmistaa uunissa tehtävä juustokakku, joka laitetaankin uunin sijasta haudutuspataan. Lopputuloksena nainen sai kakun, joka ei lähtenyt kokonaisena padasta irti kuten alkuperäisellä videolla.

Ann Reardon testaa myös kotitekoisia nuudeleita, mutta saa videon ohjeita seuraamalla aikaiseksi erikoisen mössön, joka maistuu aviomiehen mielestä ällöttävältä. Hyvin harvoin lopputulos näyttää lainkaan samalta kuin alkuperäisissä videoissa. Moni toiveikas kotikokki kuitenkin päätyy testaamaan helpolta näyttäviä ruokia ja saa siten pilattua illallisensa kokonaan.