Lentokoneisiin tulossa hands free -vessanovet

Matkailu Terveys · Tim Isokivi

Lentoyhtiöiden on täytynyt koronapandemian myötä kehitellä uusia tapoja parantaa matkustajien hygieniaa. Japanilaisyhtiö ANA kokeilee parhaillaan uudenlaisia wc-tilojen ovia, joissa kahvan koskettelu pyritään minimoimaan.

ANAn kokeiluun ottamissa vessaonvissa on uudenlainen ovenkahva. Sen ansiosta ovi on mahdollista avata kyynärpäällä tai kyynärvarrella. Kahvaa ei näin ollen tarvitsisi kosketella kämmenellä.

WC-tilojen ovi olisi uusissa ovissa mahdollista myös lukita pelkästään kyynärpäätä käyttäen. Uuden ovenavausjärjestelmän kerrotaan olevan paitsi perinteisiä malleja hygienisempi, myös säästävän enemmän tilaa. JAMCO-yhtiön kehittelemä vessanovi on CNN-uutissivuston mukaan parhaillaan koekäytössä Tokion Hanedan lentoasemalla.