Japanilainen sarjamurhaaja sai hirttotuomion – ei saa tietää teloituspäiväänsä etukäteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Japanilainen 29-vuotias Takahiro Shiraishi on tuomittu kuolemaan hirmuteoistaan Japanin Tokion esikaupunkialueella. Mies etsi uhreja netin itsemurhasivustoilta ja Twitteristä. Hän tappoi vuonna 2017 kahdeksan naista ja yhden miehen.

Japanissa on yhteensä noin 100 kuolemaantuomittua. Shiraishi tullaan teloittamaan hirttämällä. Tuomion käytäntöönpanosta kerrotaan tuomitulle vasta samana päivänä, mutta he joutuvat usein odottamaan kuolemaansa yli vuoden, The Guardian uutisoi.

Shiraishi jäi kiinni, kun yhden kadonneen naisen veli tutki siskonsa Twitter-tilin. Hän löysi Shiraishin viestejä ja asetti miehelle ansan viranomaisten kanssa. Poliisit löysivät hänen asunnostaan kuolleiden ihmisten ruumiinosia muun muassa pakastimeen säilöttynä.

BBC:n mukaan miehen lakitiimi yritti puolustella tekoja sillä, että naispuoliset uhrit olivat olleet itsetuhoisia ja joka tapauksessa aikeissa tehdä itsemurhan. Yksi uhreista oli kadonneen naisen poikaystävä, joka joutui niin ikään tapetuksi naista etsiessään.