Suomessa vietetään parhaillaan, 13. – 19. syyskuuta 2021, valtakunnallista leipäviikkoa. Tänä vuonna teemana on erityisesti herkkuleipä. Suomalaisten tulisi syödä kuituja noin 25-35 grammaa päivässä. Kuidut parantavat suoliston hyvinvointia, tasapainottavat mielialaa ja suojaa suolistosyövältä.
Lisäksi kauran ja ohran beetaglukaani alentaa kolesterolia. Kuidut tasaavat verensokeria, auttavat painonhallinnassa ja edistävät sydän- ja verenkiertoelimistön terveyttä. Leivistä lautaselleen kannattaa valita se, jossa on eniten kuituja. Tänään alkavalla leipäviikolla muistutetaan, että täysjyväleipä on paras kuidunlähde. Kuituja saa myös marjoista, kasviksista ja hedelmistä.
– 1-2 palaa runsaskuituista leipäpalaa sisältää kuitua saman verran kuin viisi porkkanaa tai viisi ruukkua lehtisalaattia, vertailee Leipätiedotuksen projektikoordinaattori Terhi Virtanen.
Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten leipominen, leipä tai laajemmin aihealueesta Lifestyle Ruoka.