Helsingin metsäpeura muutti kansallispuistoon – vapautetaan kesällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä hämmästeltiin tammikuun alussa vapaana liikkunutta peuraeläintä. Poroksi alkuun luultu eläin otettiin kiinni Kasvitieteellisen puutarhan alueelta, ja se toimitettiin toipumaan koettelemuksistaan Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Nyt sen tarinassa on tapahtunut uusi käänne.

Korkeasaaren mukaan metsäpeuran vasa on ottanut ensiaskeleensa kohti luontoon paluuta. Eläin siirrettiin Etelä-Pohjanmaan Lauhanvuoren kansallispuistossa sijaitsevaan totutustarhaan. Tarhaan siirrettiin myös kolme Korkeasaaressa syntynyttä lajitoveria.

Metsäpeurat matkustivat Lauhanvuoreen omissa trailerin kuljetusostoissaan nukutettuina, vettä ja jäkälää eväinään. Helsingin kaduilta pelastettu orpo vasa ei kiirehtinyt oljilta nousua perille saavuttuaan. Lopulta se säntäsi jo kovaa vauhtia metsään.

– Kyllä siitä näki, että se on villi metsäpeura, joka tunnistaa metsän turvapaikakseen. Aamukuudelta valvontakamera oli taltioinut saman eläimen totutustarhan toisella laidalla, MetsäpeuraLIFE-hankkeen projektipäällikkö Sakari Mykrä-Pohja kuvaili.

Lauhavuoren totutustarhassa asui ennestään kymmenen metsäpeuraa. Nuoret peurat on tarkoitus vapauttaa kansallispuistoon ensi kesänä.