Hyviä uutisia marjastajille: Puolukkasadosta odotetaan tavanomaista parempaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tänä syksynä kannattaa suunnata puolukkametsälle. Luonnonvarakeskuksen (Luke) mukaan puolukan kukista 66 prosenttia on pölyttynyt raaoiksi marjoiksi. Tulos on keskimääräistä pölytystulosta parempi, minkä vuoksi puolukkasadosta odotetaan tavanomaista runsaampaa.

– Puolukan raakileita näyttäisi olevan erityisen paljon eteläisen Lapin ja eteläisen Pohjanmaan sekä Satakunnan alueilla. Kaiken kaikkiaan puolukasta on tulossa kelpo sato, ei tosin yhtä hyvä kuin mustikalla, erikoistutkija Rainer Peltola kertoo Luonnonvarakeskuksen tiedotteessa.

Puolukan odotetaan kypsyvän poimintakelpoiseksi ensimmäiseksi Etelä-Suomen metsissä, joista saattaa jo löytyä hyytelöpuolukkaa. Kypsistä puolukoista on Peltolan mukaan saatu jo ensimmäisiä havaintoja itäisestä Suomesta ja Kainuusta. Parhaillaan Suomessa poimitaan vielä mustikkaa koko maassa ja suomuurainta eli hillaa pohjoisessa Lapissa.