Säät viilenevät – Lapissa mitattiin syksyn toistaiseksi kylmimmät pakkaset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syksy etenee Suomessa. Yöpakkaset eivät ole varsinkaan pohjoisessa enää harvinainen ilmiö, ja Lapissa mitattiin jo tällä viikolla syksyn toistaiseksi kylmimmät lämpötilat.

Savukosken Tulppion havaintoasemalla mitattiin perjantain vastaisena yönä -5,9 astetta. Meteorologi Anna Latvala kertoo Forecan sivuilla keskilämpötilan jäävän Pohjois-Suomessa 10 vuorokauden ennusteessa useampana päivänä alle 10 asteeseen. Se tietää termisen syksyn saapumista.

Viiden pakkasasteen rajan ylittäneitä lämpötiloja mitattiin myös muualla Lapissa. Ylen mukaan Sodankylän Vuotsossa mitattiin torstain ja perjantain välisenä yönä -5,7 astetta ja Kittilän Pokassa -5,4 astetta.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen kuukausiennusteen mukaan sää on 18. syyskuuta alkavalla viikolla Suomessa vaihtelevaa ja sateista. Pohjoiseen ennustetaan laajalti keskimääräistä kylmempää keskilämpötilaa. Maan keskiosassa keskilämpötila on lähellä tavanomaista ja etelässä puolesta hieman keskimääräistä lämpimämpi.