Stara Aste

Viihdeuutiset

Blockfesteille uusia kiinnityksiä – ja kolmikon erikoiskeikka

Kaupunkifestivaali Blockfest jatkaa artistikattauksen laajentamista. Uusina kiinnityksinä Tampereen Ratinanniemessä 21. – 22. elokuuta nähdään Teflon Brothers ja Raappana sekä Asten, Evelinan ja Nikke Ankaran kesän ainoa yhteiskeikka.

Aste, Evelina ja Nikke Ankara nähdään nyt ensimmäistä kertaa Blockfesteilla. Kolmikon kokeneimpiin artisteihin lukeutuu viisi albumia julkaissut Aste, joka tunnetaan hiteistään Poikkeus sääntöön, Normipäivä ja Spaceman.

Nikke Ankara kuuluu nuoremman sukupolven lahjakkuuksiin, joka nousi terävällä riimittelyllään freestyle-ringeistä platinaa myyväksi rap-artistiksi. Nikke Ankara teki komean paluun musiikin pariin ja julkaisi kaksi uutta singleä Koska sä eroot ja Leima. The Voice of Finland -sarjan ensimmäisellä kaudellakin nähty laulajatar Evelina työstää parhaillaan debyyttialbumiaan. Albumin ensimmäiset singlet ovat Vuoristorataa ja Rakkaudesta lajiin.

Teflon Brothers on pitänyt hittilistoja jo viikkojen ajan hallussaan uudella singlellään Pämppää. Pyhimyksen, Heikki Kuulan, Volin ja Sahamiehen muodostama yhtye työstää parhaillaan uutta materiaalia, jota tullaan kuulemaan myös Blockfesteilla. Suomalaisen reggaen ykkösnimiin lukeutuva Raappana palaa levytystauoltaan levittämään aurinkoista sanomaa ja tunnelmaa Ratinanniemen yleisölle. Lahtelaisartistin uusimmat singlet Tyttöni tumma sekä Helleaalto julkaistiin aiemmin tänä vuonna.

Singlet

Aste : Pumppaa

Suomalainen tuoreemman polven hiphop-artisti Aste aiheutti taannoin jonkin verran keskustelua esikoisalbumilla, joka esitteli kuulijoille vielä rytmitajuaan etsivän nuoren räppärin, jonka flow oli kaukana kollegoista. Nyt Asteen tuotanto saa jatkoa tuoreesta Pumppaa-singlestä, joka on toinen singlelohkaisu miehen Sirkus Palaa -albumilta.

Pumppaa-kappaleessa Aste jatkaa omaksumallaan linjalla. Kappale noudattelee soundillisesti nykypäivän vallitsevaa trendiä electronisen musiikin taustojen ja hiphop-riimien yhdistämisessä. Biisin pohjat ovatkin kutakuinkin kunnossa ja myös naisvokaaleista autotunetettu keskinkertaisen tarttuva kertosäe kuulostaa sekin toimivalta. Paketti tuntuu olevan siis kunnossa, mutta ei kovin pitkään.

Tunnelma latistuu nimittäin kertaheitolla, kun Aste päästetään mikrofonin varteen. Hänen riimittelystään puuttuu flow totaalisesti ja myös lyriikat ovat – edelleen – kuin alakoululaisen kynästä. Biisistä tuleekin väkisin vaikutelma, että sen kohderyhmä lukee edelleen Hevoshullu-lehteä ja haaveilee ensimmäisestä poikaystävästä. Kappaleen vokaalit kuulostavat demolta, joka ei tule koskaan pääsemään tuotantoon saakka.

Biisin tuottajat Mgi & GoodWill ovatkin olleet lähes mahdottoman tehtävän edessä kursiessaan kappaleesta kokoon julkaisukelpoista versiota. Jokainen voi nyt itse päätellä miten hyvin he siinä onnistuivat. Se, että tämä single julkaistaan monikansallisen levy-yhtiön kautta, kertoo karua kieltään siitä, että lähes mitä tahansa voi edelleen päästä seulan läpi. Ilman rap-osuuksia tämä kappale voisi jopa kuulostaa onnistuneelta tanssiraidalta. ”Ota koppi beibe mä tuun… Kaboom.” Huh huh.

Pisteet 1/5