Kaupunki kielsi kodittomilta peitot – kansalaiset järkyttyivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kodittomien ihmisten tulee monin paikoin yöpyä asianmukaisten suojapaikkojen sijaan taivasalla, ja silloin he tekevät luonnollisesti kaikkensa pysyäkseen lämpimänä. Eräs yleisimmistä keinoista on tietenkin peitto, joka päällä on huomattavasti parempi nukkua.

Change.org
Change.org

Nyt Floridassa sijaitseva Pensacolan kaupunki on yllättäen kieltänyt lailla kodittomilta peittojen käyttämisen, Vice-lehti raportoi. Laki hyväksyttiin jo viime kesänä, mutta se on noussut julkisen huomion keskipisteeksi vasta nyt. Lakimuutos kriminalisoi kodittomien käyttämät peitot, kuten myös makuupussit ja teltat.

Nyt ympäri maailmaa ihmetellään tilannetta, joka on omiaan täyttämään hetkessä Floridan vankilat kodittomilla ihmisillä. Lain kumoamiseksi on käynnissä kansalaisaloite, johon on kerätty jo tuhansia nimiä. Samalla ihmisiä ohjeistetaan lähettämään kaupungin pormestarille asiasta kritiikkiä.