Juoksijoiden euforinen tila – sen saa myös näistä lajeista!

Fitness Lifestyle Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni on voinut kuulla juoksemista harrastavilta ihmisiltä euforisesta tilasta, johon he toisinaan juoksulenkin aikana pääsevät. Tällöin juoksu kulkee todella vaivattomasti ja lenkkeilijä voi tuntea pystyvänsä juoksemaan niin kauas kuin haluaa.

Euforiseen juksutilaan päästyään myös olo lenkin jälkeen on sanoinkuvaamattoman upea. Tämä olotila voi kuulostaa muiden korvissa erikoiselta, koska juokseminen tuntuu lähes poikkeuksetta todella raskaalta ja vaikealta niistä ihmisistä, jotka eivät juoksemista säännöllisesti harrasta. Nyt on kuitenkin huomattu, että saman tilan pystyy saavuttamaan myös muiden urheilulajien parissa.

Elite Daily -sivuston mukaan myös esimerkiksi nyrkkeilemällä, kiertoharjoittelulla, tanssimalla ja uimalla pystyy pääsemään samanlaiseen tilaan, joka saa monet juoksijat rakastumaan juokemiseen yhä enemmän.

Nyrkkeileminen nostaa sykkeen todella nopeasti ja toimii kuin rankat HIIT-treenit, koska useimmilla nyrkkeilytunneilla treenataan kahden minuutin kellon mukaan. Treeni voi tuntua raskaalta, mutta samaan aikaan olo tuntuu voittamattomalta.

Tanssiminen ja musiikin tahtiin liikkuminen lisäävät niin paljon endorfiinia kehossa, että euforinen tila saavutetaan jo tanssin aikana ja se jatkuu myös pitkään vielä tanssitunnin jälkeenkin. Myös pyöräilemisellä ja kundaliinijoogalla on huomattu olevan samanlaisia vaikutuksia ihmisten kehoon ja mieleen.