Kaikkien aikojen hitain takaa-ajo? Pakoauto eteni 40 km/h

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa ei ole harvinaista, että erilaisiin pelastusviranomaisia vaativiin tehtäviin lähetetään kymmenittäin paloautoja, poliiseja ja ambulansseja. Nyt Teksasissa on kuvattu erikoinen takaa-ajotilanne, jossa seitsemän poliisiautoa jahtaa alinopeutta moottoritiellä ajavaa kuljettajaa.

ViralHog on julkaissut videon, jolla turhautunut liikenteenkäyttäjä kuvaa moottoritien tapahtumia Yhdysvaltojen Dentonin kaupungissa. Kuljettaja kertoo, että oli ajanut moottoritielle normaalisti, kunnes huomasi poliisiautojen jahtaavan erään ajoneuvon kuljettajaa. Tilanteesta teki erikoisen se, että pakoauto liikkui ainoastaan noin 42 kilometrin tuntivauhtia.

Silti takaa-ajoon oli osallistunut useita poliisipartioita. Videon kuvannut mies kertoo, että ei päässyt väistämään poliiseja, vaan joutui jäämään myös varsinaiseen pidätystilanteeseen. Kun pakoauto viimein pysähtyi pientareelle, nousi kuljettaja vapaaehtoisesti ajoneuvosta ulos.

Kaikki poliisit ottivat aseen esiin. He pyysivät ajoneuvon kuljettajaa asettumaan maahan makaamaan, mutta hän ei suostunut tottelemaan viranomaisia. Lopulta kuljettajaa oli panemassa käsirautoihin yhteensä viisi sheriffiä, ja pidätystilanne kesti varsinaisen takaa-ajon jälkeen vielä yli kaksi minuuttia.