Liettualainen härski matkailumainos ihmetyttää: ”Euroopan G-piste”

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liettuan pääkaupunkia, Vilnaa mainostetaan matkailijoille rohkealla mainoskampanjalla. Seksiin viittaavat mainokset eivät ole olleet katolisen kirkon edustajien mieleen, etenkään paavi Franciscuksen vierailun alla.

Erityisesti nuorille brittiläisille ja saksalaisille matkailijoille kohdistetussa kampanjassa Vilnaa kutsutaan Euroopan G-pisteeksi. Mainoksen mukaan kukaan ei tiedä missä se sijaitsee, mutta sen löytäminen tuntuu mahtavalta.

Paikalliset papit ovat kritisoineet kampanjaa naisten seksuaalisuuden esittämisestä mainostarkoituksiin ja vääränlaisten ajatusten antamisesta Vilnasta. Kritiikkiä aiheutti myös mainoskampanjan ajankohta.

Associated press -uutustoimiston mukaan Paavi Franciscuksen on määrä aloittaa Baltian maiden kiertueensa Liettuasta 22. syyskuuta.

Kampanja on kuitenkin onnistunut keräämään noin 500 tuhannen asukkaan Vilnalle maailmanlaajuista huomiota. Vilniusgspot.com-sivustolta löytyy myös deittipalvelua muistuttava osio, jossa matkailijat voivat selvittää itselleen sopivimmat kohteet vastaamalla rohkeisiin kysymyksiin.