Nuori olympialupaus kuoli salamaniskuun kesken harjoitusten

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elsalvadorilainen olympiaehdokas Katherine Diaz on kuollut traagisella tavalla. 22-vuotias surffaajalupaus menehtyi salamaniskuun harjoitellessaan urheilutapahtuman karsintakierrosta varten.

Katherine Diaz oli harjoittelemassa El Tuncon rannalla 29.-6. kesäkuuta El Salvadorissa järjestettävää surffikilpailua varten, joka toimii maassa Tokion Oympialaisten viimeisenä karsintakierroksena. Kesken harjoitusten häneen iski salama. Diazia ei The Guardian -lehden mukaan onnistuttu elvyttämään yrityksistä huolimatta.

Tilannetta todistaneiden mukaan harjoitukset olivat alkaneet aurinkoisissa merkeissä, kunnes rannalle nousi yllättäen myrsky. Katherine Diaz sai sosiaalisessa mediassa lukuisia kunnianosoituksia. Kansainvälisen surffausliitto ISAn mukaan Diazissa ruumiillistui kaikki surffaamisesta erityistä tekevä riemu sekä energia, ja urheilijaa kuvailtiin lajin kansainväliseksi lähettilääksi.